Нідерланди допомагають Україні

The Netherlands for Ukraine

Nederland Helpt Oekraïne

Wij zetten ons in voor de wederopbouw van Oekraïne

Voor Oekraïners die de oorlog moesten ontvluchten en zich willen inzetten voor de wederopbouw

Konvooien uit Polen, onderdak in Nederland

Afgelopen maanden hebben enkele honderden Oekraïense vluchtelingen vanuit opvangcentra in Warschau of elders in Polen naar Nederland gebracht. Nu richten we ons met hulp van Oekraïense vluchtelingen in Nederland en de lokale bevolking In Oekraïne op herstel van het onderwijs.

За останні місяці кілька сотень українських біженців були доставлені до Нідерландів із центрів прийому у Варшаві чи інших місцях Польщі. Зараз за допомогою українських біженців у Нідерландах та місцевого населення в Україні ми зосереджуємось на відновленні освіти.

Wie zijn we?

Nederland helpt Oekraïne is een particulier initiatief van Alice en Robin Ras samen met Ankie en Cees van Dijk uit Zeewolde en Sandrine Röell uit Sneek. Talrijke vrijwillers hebben zich inmiddels bij ons aangesloten.

Nederland helpt Oekraïne

(eigen foto)

Wat doen we?

Enkele honderden Oekraïense vluchtelingen hebben we opgehaald in Polen en ondergebracht in Nederland. Nu richten we ons vooral op onderwijs en het herstel van één of meer scholen in Oekraïne.


Wederopbouw

Wij willen perspectief bieden aan Oekraïense vluchtelingen die hier verblijven en organiseren

taalstudies en scholing.

Ook spannen we ons in voor de wederopbouw van een of meer scholen in Oekraïne.


Organisatie

We beschikken over een uitgebreid netwerk waaronder verschillende contactpersonen in Polen. Dat is essentieel om onze activiteiten in goede banen te leiden, zo weten we uit ervaring.


Planning, Organisatie en Communicatie

Dit team is namens de stichting Nederland helpt Oekraïne verantwoordelijk voor de planning, organisatie en logistiek, de coördinatie, de inzet van vrijwilligers en de in-en externe communicatie. Daarnaast zijn er talrijke vrijwilligers die de stichting op andere manieren helpen.

Ankie van Dijk

Ankie van Dijk

Planning en Organisatie

contact
Sandrine Röell

Sandrine Röell

Planning en Organisatie

contact
Alice Ras

Alice Ras

Planning en Organisatie

contact
Cees van Dijk

Cees van Dijk

In- en externe communicatie

contact

Hebt u vragen?

Kijk op de pagina "Veelgestelde vragen' of neem contact op via planning@nederlandhelptoekraine.nl voor meer informatie over onze activiteiten

Wilt u een bijdrage leveren?

Op de pagina 'Aanmelden' staat een formulier waarmee u ons kunt laten weten hoe u vluchtelingen uit Oekraïne wilt helpen of een bijdrage kunt leveren aan de wederopbouw.

Nederland helpt Oekraïne

Vluchtelingen bij de Pools-Oekraïense grens.

(foto Deposit Photos)

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Met ons blog en met 'Nederland helpt Oekraïne actueel' (abonneren kan hier)houden we u op de hoogte van onze activiteiten. Ook informeren we u over de projecten, de inzamelingsacties en de steun die we krijgen van bedrijven en particulieren.

Informatie is ook te vinden op onze Facebookpagina, op LinkedIn, Instagram, Twitter en Pinterest. Gastgezinnen, chauffeurs en andere vrijwilligers kunnen lid worden van de besloten Facebookgroep 'Nederland helpt Oekraïne'.

Kijk hier voor het laatste nieuws rond de opvang van Oekraïense vluchtelingen en de projecten die we begeleiden.

Doneer nu

Wilt u ons financieel ondersteunen? Dat kan. Klik op onderstaande knop en u wordt verbonden met de pagina waarop staat hoe u geld kunt overmaken.

Stichting 'Nederland helpt Oekraïne'

De stichting 'Nederland helpt Oekraïne' biedt perspectief bieden aan Oekraïense vluchtelingen die in Nederland verblijven en organiseert taalstudies en scholing. Ook spannen we ons in voor de wederopbouw van een of meer scholen in Oekraïne.

Rodrigo Soto Escamilla

Rodrigo Soto Escamilla

Lees meer over Rodrigo

Voorzitter

contact
Marta Szulc

Secretaris

contact
Robin Ras

Penningmeester

contact
Nederland helpt Oekraïne

Vluchtelingen op het metrostation in Kiev. (foto Deposit Photos)

Nederland helpt Oekraïne

Vluchtelingen in Lviv. (foto Deposit Photos)

Bronnen: naast eigen beeldmateriaal maken we gebruik van foto's die beschikbaar zijn gesteld door Deposit Photos, een Oekraïens fotobureau. Onder de titel 'The truth about Russia's war in Ukraine' stellen zij gratis fotomateriaal beschikbaar voor redactioneel gebruik.Ook bloggers kunnen hier gebruik van maken.