Met dank aan

Mensen stappen in de bus in Kiev om geëvacueerd te worden. (foto Deposit Photos)

'Nederland helpt Oekraïne' is een particulier initiatief dat mogelijk is gemaakt door donaties en bijdragen van tal van bedrijven en particulieren. Zonder volledig te zijn, melden we er een aantal. Ook de inspanningen van de vele vrijwilligers mogen niet onvermeld blijven. Zonder volledig te zijn, melden we er een aantal.

Almere Tours

Eén telefoontje was voor Henry Meering van Almere Tours voldoende om een dubbeldekker touringcar met chauffeurs beschikbaar te stellen. Daardoor kon het tweede konvooi op het laatste moment toch nog worden samengesteld.

Slangen Reizen

Slangen Reizen uit Kerkrade ging op maandag 14 maart 2022 met twee bussen naar de Pools-Oekraïense grens om daar vluchtelingen op te halen.

Een aantal wordt ondergebracht op verschillende locaties in Flevoland. Ook gaan er mensen naar Elburg en het Mecc in Maastricht.

MB Autoverhuur

MB Autoverhuur stelde twee personenbusjes beschikbaar. Met vier Friese chauffeurs sloten die aan bij het konvooi dat op 15 maart 2022 naar Warschau vertrok.

Dankzij de stickers die Interlinie uit Sneek in allerijl, kort voor het vertrek, maakte waren de twee busjes duidelijk herkenbaar.

Grieks restaurant Pallas Athene

Toen Wally Paraschau van Grieks restaurant Pallas Athene werd gevaagd of hij iets voor on kon betekenen, bood hij zonder aarzelen zijn diensten aan. Als we iets nodig hebben, vragen we het aan Wally en het komt voor elkaar.

En verder

Wordt aangevuld