Hulpgoederen warm ontvangen

Onlangs kwam onze Oekraïense contactpersoon naar Nederland om een flinke hoeveelheid hulpgoederen in ontvangst te nemen. Dankzij de bijdragen van een aantal sponsoren kon hij met een kleine vrachtwagen vol voedingsmiddelen, spullen voor persoonlijke verzorging en andere hulpgoederen terug naar Oekraïne. Daar is de humanitaire hulp warm ontvangen, zo laten de foto’s zien.

In het huiselijke hoofdkwartier van de Stichting Nederland helpt Oekraïne in Almere was het onlangs ineens een drukte van belang toen het bestuur van de stichting en een aantal vrijwilligers de ingezamelde hulpgoederen overdroegen aan onze Oekraïense contactpersoon met enkele familieleden

Daar was het nodige aan voorafgegaan. Zo stond de garage al geruime tijd vol met gevulde dozen die op transport wachtten. Ook was er een flinke aanslag gepleegd op de schappen van de supermarkt. Bij elkaar was het meer dan genoeg om de kleine vrachtwagen tot de nok toe te vullen.

Na een aantal dagen ontvingen we bericht dat de hulpgoederen veilig in Oekraïne waren gearriveerd. Ook kregen we verschillende foto’s waarop is te zien hoe de bewoners van Olevsk, een dorp bij de Oekraïense grens met Wit-Rusland, de hulpgoederen in ontvangst nemen.

Hulp komt goed terecht

In de dagen daarna werden we overspoeld met blijken van dankbaarheid. Dat sterkt ons in de gedachte dat alle goederen op de juiste plek terecht komen. Tegelijk is er helaas in toenemende mate behoefte aan humanitaire hulp.

Door het voortdurende oorlogsgeweld is er in Oekraïne behoefte aan alles en het lijkt er niet op dat de situatie snel ten goede verandert. Hulp blijft onverminderd hard nodig. Daarom blijven we ons inzetten om de slachtoffers van de oorlog te helpen. Helpt u ons helpen? Doneer nu. Met uw steun kunnen wij ons werk voortzetten.

Reacties

Eén reactie op “Hulpgoederen warm ontvangen”

  1. […] week vertrok onze Oekraïense contactpersoon met een bestelbus hulpgoederen, zoals we meldden in dit bericht. Na een enerverende en lange reis zijn de spullen in Oekraïne aangekomen. Daar werden ze […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: