Hulpgoederen Oekraïne

Opnieuw hulpgoederen naar Oekraïne

Opnieuw heeft de Stichting Nederland helpt Oekraïne transporten met hulpgoederen georganiseerd. Van alle kanten werd in Nederland hulp aangeboden om spullen te verzamelen waaraan in Oekraïne zo’n behoefte is. Vooral warme kleding, etenswaren en materiaal voor persoonlijke en medische verzorging zijn in Olevsk, een dorpje dicht bij de grens met Wit-Rusland, met open armen ontvangen.

Van verschillende kanten is ons gevraagd hoe we de verzamelde spullen op de goede plek krijgen. En we zeker weten dat de humanitaire hulp terecht komt bij de mensen die het echt nodig hebben.

Ontvangst hulpgoederen in Oekraïne.
Verdeling van de hulgoederen.

Dankzij onze contactpersonen en Polen en in Oekraïne weten we zeker dat alles wat we inzamelen bij de mensen komt die behoefte hebben aan alles. Zo verzamelen wij de hulpgoederen in Nederland. Vervolgens brengen we ze naar Warschau.

Daar worden ze in ontvangst genomen door onze Poolse contactpersonen. Die onderhouden ook de contacten met de Oekraïense relatie.

Vanuit Warschau worden de goederen, onder andere met de auto die de stichting Nederland helpt Oekraïne beschikbaar heeft gesteld, naar Oekraïne gebracht.

Verdeling van de humanitaire hulp in Olevsk.
Verdeling van de humanitaire hulp in Olevsk.

Uit de foto’s van de voorbereidingen van een nieuw transport en de beelden die we uit Olevsk ontvangen blijkt dat alles wat in Nederland bijeen is gebracht op ordelijke wijze wordt verdeeld.

Helaas blijft de oorlog voortduren. Dagelijkse verschijnen er berichten berichten in de media waaruit blijkt dat van een staakt het vuren, laat staan een wapenstilstand of vrede, voorlopig geen sprake zal zijn. Rusland lijkt zelfs een nieuw offensief voor te bereiden.

Dit betekent dat er in toenemende mate behoefte zal blijven aan hulpgoederen en alle vormen van humanitaire hulp. Zoals in elke oorlog is ook in Oekraïne de burgerbevolking slachtoffer van de oorlogshandelingen. Daarom blijft de Stichting Nederland helpt Oekraïne zich inzetten om hulpgoederen naar Oekraïne te brengen. Help ons helpen en…

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.