Hulpgoederen worden verdeeld.

Samen aan het werk

Vele handen maken licht werk, luidt een Nederlands gezegde. Als je dan ook nog alle krachten bundelt, bereik je de beste resultaten. Dat dit geen loze kreten zijn bleek onlangs weer toen opnieuw konvooien met humanitaire hulpgoederen naar Oekraïne vertrokken. Nauwe samenwerking tussen een aantal mensen en organisaties zorgde ervoor dat de goederen werden ingezameld, gebundeld en verpakt, getransporteerd en op de plaats van bestemming kwamen.

Blauwe tassen op transport

Tegelijkertijd was in Almere de garage van de Stichting Nederland helpt Oekraïne tot de nok gevuld met de meest uiteenlopen hulpgoederen. Alles werd verpakt in de bekende blauwe tassen en gereedgemaakt voor transport.

Ook deze goederen zijn onlangs in Oekraïne afgeleverd. Dankzij de intensieve contacten met vrijwilligers en onze contactpersonen in Polen en Oekraïne weten we zeker dat de humanitaire hulp op de juiste plek terecht komt. Al eerder meldden we dat we de bewoners van Olevsk, een Oekraïens dorp dichtbij de grens met Belarus, konden helpen. Ook nu weer zijn we er dankzij gezamenlijke inspanningen in geslaagd de nood in het dorp enigszins te lenigen.

Banden voor de transporter

Hulpgoederen verzamelen en inpakken is één ding, het materiaal moet ook nog op de juiste plek terecht komen en daar zijn betrouwbare transportmiddelen voor nodig. Zo kunnen een paar slechte banden voor stagnatie zorgen. Daarom heeft de Stichting Nederland helpt Oekraïne er voor gezorgd dat de bestelbus van Leonid Tumoscshuk, onze Oekraïense relatie, kan blijven rijden.

Nu deze zending hulpgoederen is afgeleverd en er weer plaats is in de verschillende opslagruimten, betekent het niet dat de klus geklaard is. Helaas blijft de oorlog voortduren en wordt in Oekraïne, ook in de regio’s waar niet wordt gevochten, de situatie steeds nijpender. Hulp blijft daarom hard nodig. Dankzij uw donaties kunnen we ons, samen met een aantal vrijwilligers in Nederland, Polen en Oekraïne, blijven inspannen om de noodzakelijk humanitaire hulp te blijven verlenen.

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.