Een initiatief van...

Als je die ellende ziet, kun je niet op je handen blijven zitten. Er moet iets worden gedaan. We gaan aan de slag, maar het moet wel professioneel gebeuren. Dat vonden de initiatiefnemers van 'Nederland helpt Oekraïne'. En ze voegden de daad bij het woord.

Robin, Alice en Cees temidden van de vrijwilligers die in Almere op het punt staan naar Warschau te vertrekken (eigen foto).

Robin en Alice Ras

Robin en Alice namen het initiatief voor 'Nederland helpt Oekraïne'. Robin onderhoudt de contact met de sponsoren en Alice spant zich in om alle informatie in goede banen te leiden. Ook ging zij mee met het eerste transport naar Warschau en bereidt zij zich nu voor op de begeleiding van het tweede konvooi.

Ankie en Cees van Dijk

Ankie brengt degenen die zich hebben opgegeven als gastgezin en de vluchtelingen bij elkaar. Zij gaat als vrijwilliger mee met het tweede transport.

Cees is het eerste aanspreekpunt voor de media en coördineert de communicatie. Ook ging hij mee met het eerste konvooi naar Warschau. Nu staat hij in de startblokken om het tweede konvooi te begeleiden.

Het eerste team vrijwilligers tijdens een korte stop op de route naar Warschau (eigen foto).

Lossen van de hulpgoederen in het Expocentre in Warschau (eigen foto).

Sandrine Röell

Sandrine woont in Sneek en verzorgt voor 'Nederland helpt Oekraïne' de communicatie met degenen die hulp aanbieden en beantwoordt zij de berichten die via de Facebookpagina, WhatsApp, e-mail (nederlandhelptoekraine@gmail.com) en andere kanalen binnenkomen. Ook houdt zij zich bezig met het in goede banen leiden van de administratie. Verder regelt zij alles wat er geregeld moet worden.